De boom!

Herfst, voor mij een heerlijk jaargetijde. Veel lange wandelingen maken, de typische najaarsgeuren opsnuiven en mij laten verrassen door alle mooie facetten!

Ergens hebben de bomen mij diep geraakt, is het hun kracht, de schoonheid of de boodschap? Het zal wel een combinatie zijn van alles!

Kan je de mens vergelijken met een boom? In mijn ogen wel, wij maken samen deel uit van het leven op deze aarde, maar dat is eigenlijk niet wat ik bedoel.

Een bladverliezende boom heeft zonlicht en warmte nodig om bladeren te ontwikkelen. Bij de mens is dat ook zo. Na de winter snakken wij met z´n allen naar de zon en haar warmte, we bloeien als het ware weer op. Tot zover klopt mijn vergelijking.

Als de herfst zijn intrede doet, laat deze boom zijn bladeren vallen. Hij bereidt zich voor op de winter, de kou, sneeuw en storm. Door zich te ontdoen van zijn bladeren, ontdoet hij zich van extra ballast, zorgt dat de sapstroom nagenoeg stil komt te liggen en komt tot rust.

Voor veel mensen is de herfst een moeilijke tijd, zij gaan gebukt onder onzichtbare bagage. De korter wordende dagen, de daling van de temperatuur en het gemis van voldoende zonlicht en de warmte, maakt dat zij veel gaan piekeren, verdriet of gemis nog heftiger ervaren.

Wat voor de boom geldt, geldt ook voor de mens! Ontdoe je van die extra bagage en creëer ruimte in je hoofd, je geest en lichaam. Laat het oude verdriet los, herinner de mooie momenten! Maak jezelf lichter. Zoek een bladverliezende boom op, bekijk hem, laat je handen over de stam gaan, neem een afgevallen blad in je hand en bedenk dan: Deze boom heeft zware stormen doorstaan! Neem de boom als voorbeeld, want wat de boom kan, kan jij ook!

Lieve, warme groet, Monique

Advertenties

Over monique46

Leef in liefde, eenvoud en vrijheid. Natuurmens en dierenvriend.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s